ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΞΕΝΩΝΕΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, STUDIOS & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Αρχή | Links | Επικοινωνία
Αίτηση κρατήσεως για διαμονή στην Μονεμβασιά
 
Saturday , 15 December 2018
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ KEYWORD
  ENGLISH
 
 
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
   
 
 
 
ΔΙΑΜΟΝΗ
  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ
  ΔΩΜΑΤΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 
Η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΟΙΚΙΣΜΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Λέκκας Δωμάτια
περισσότερα
Ζάχος Δωμάτια
περισσότερα
Τα Σπίτια της Γεωργίας
περισσότερα
Αμπελάκια
περισσότερα
Το Πέτρινο
περισσότερα
Ξενοδοχείο Klelia
περισσότερα
 
Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά
Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά Μονεμβασιά
 
Περιήγηση στο Κάστρο της Μονεμβασιάς
 
 
Η πολιτεία της Μονεμβασίας, πριν φθάσεις, αναδύεται από το όνειρο: σαν την αντικρύζεις, είναι βράχος αποκομμένος από την ξηρά που πλέει: στο πέλαγος: και όταν περνάς την βαριά καστρόπορτα, η ιστορία διαβαίνει μαζί σου.
Ελάτε, λοιπόν, να περιηγηθούμε τη Μονεμβασία, να γνωρίσουμε τα μνημεία της, να ανιχνεύσουμε τη διαδρομή της καστροπολιτείας από τους βυζαντινούς χρόνους έως σήμερα.
Πληροφοριακές πινακίδες, τοποθετημένες σε επιλεγμένα σημεία, παρέχουν στοιχεία για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την λειτουργία των μνημείων, την οργάνωση της πόλης, την οχύρωση και το σύστημα ύδρευσης. Κύριες διαδρομές συνδέουν τις πύλες του κάστρου και διέρχονται από κεντρικούς οδικούς άξονες και από τα σημαντικότερα μνημεία, ενώ δευτερεύουσες διαδρομές, στην Άνω και στην Κάτω Πόλη, καλύπτουν την ανάγκη πρόσβασης σε άλλα και δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης εποπτείας του χώρου.
Σημείο εκκίνησης για την περιήγηση αποτελεί η κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης, από όπου κατευθυνόμαστε στην κεντρική οδό, με τα εμπορικά καταστήματα καθώς και στην εγκάρσια, που συνδέει την επιθαλάσσια πύλη το «Πορτέλο», με την Άνω Πόλη. Σημείο αναφοράς αποτελεί η κεντρική πλατεία, με τον παλαιό μητροπολιτικό ναό του Ελκόμενου Χριστού, την παλιά επισκοπή και το κτίριο που στεγάζει την Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβάσιας. Η πορεία μας συνεχίζεται σε σημαντικά μνημεία που απηχούν δυτικές επιδράσεις στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική, όπως στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα ή Κρητικιά και στον Άγιο Νικόλαο.
Στην Άνω Πόλη η «εξερεύνηση» ξεκινά από την πλατεία, επισκεπτόμαστε το βυζαντινό ναό της Αγιάς Σοφιάς ή Παναγιάς Οδηγήτριας και περιπλανιόμαστε ανάμεσα στις οικιές, στις δημόσιες κινστέρνες (υδατοδεξαμενές), στο τούρκικο μαυσωλείο, στο τούρκικο λουτρό και στην ακρόπολη.
print
 
 
  ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
USERNAME
PASSWORD
Εγγραφείτε
Ξεχάσατε το password?
 
NEWSLETTER
Εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας
 
Πανοραμικές εικόνες
 
MONEMVASIA HOTEL DIRECTORY

info@monemvasia-hotel.gr
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΧΑΡΤΗΣ
 
 
πίσω πάνω
αρχική σελίδα | photo gallery | επικοινωνία
powered by Marinet Ltd. © 2008 Marinet Web design and development